Toegankelijkheid

“CC De Steiger is bovenal een open, gezellig cultuurhuis dat respect uitademt voor de professionele én amateuristische kunstbeoefenaars die het ontvangt én voor zijn publiek, ongeacht leeftijd, geslacht, levensbeschouwing, nationaliteit, huidskleur, sociale stand, lichamelijke of geestelijke beperking.”
(uit het Cultuurbeleidsplan 2008-2013)

CC De Steiger vindt dat iedereen van cultuur moet kunnen genieten. In principe zijn mensen met een beperking van harte welkom op al onze voorstellingen. Jammer genoeg kunnen wij echter niet bij elke activiteit eenzelfde dienstverlening aanbieden. Hieronder vindt u de belangrijkste toegankelijkheidsinformatie op een rijtje. Indien u twijfelt of een bepaalde voorstelling en/of onze infrastructuur voldoende aangepast zijn aan uw specifieke behoeften, neem dan even contact met Bart Bogaert, t 056 51 58 91, e-mail bart.bogaert@menen.be.

CC De Steiger heeft een ruime parking. Er zijn enkele plaatsen voorbehouden voor personen met een beperking. Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers via een hellend vlak. Wanneer u bij reservatie vermeldt dat u zich in een rolstoel verplaatst, houden wij voor u in de zaal graag een aangepaste plaats vrij.

Indien u dat wenst, zorgen wij ervoor dat er iemand klaarstaat om u voor, tijdens en/of na de voorstelling te assisteren. Met de European Disability Card (EDC) kan u zich gratis laten vergezellen door een persoonlijke begeleider. Deze pas is gratis voor inwoners van Menen. Niet-Menenaars betalen hiervoor een vergoeding van 5,00 euro. Meer info over de begeleiderpas: Dienst Welzijn Stad Menen, Grote Markt 1, 8930 Menen, t 056 52 92 91.

Onze theaterzaal is uitgerust met een audiosysteem waarmee mensen met een hoorapparaatje in optimale omstandigheden van de voorstelling kunnen genieten. Gelieve bij reservatie aan te geven dat u hiervan gebruikt wenst te maken. Deze service is niet mogelijk bij voorstellingen in de studio, in de cafetaria of op een andere locatie.